İnternetten güvenli alışveriş nasıl yapılır?

İnternet kullanımı arttıkça sanal alışverişte artıyor. Buna parelel olarak ta ortaya güvenlik sorunları çıkıyor.İnternetten sipariş yoluyla cep telefonundan televizyona kitaba aklınıza ne gelirse alabiliyorsunuz.
İnternetten alışveriş yapmanın faydaları da vardır örneğin zamandan kazanabilirsiniz,Fiyat bakımından avantajları çoktur,ürün yelpazesi çok çeşitlidir istediğiniz malı rahatlıkla bulabilirsiniz.ürün satanların maliyetleri (kira gibi eleman gideri gibi) olmadığıiçin fiyatlar uygundur.Türkiyede internetten alışveriş yapanların oranı internet kullanıcılarının yüzde 15'ini oluşturuyormuş.Bu gösteriyorki internetten alışveriş bayağı bir cazip.
İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İnternetten alışveriş yaparken malum nakit veremediğimiz için genelde kredi kartı kullanıyoruz bu nedenle güvenlik ön planda olması gerek.
1-Her durumda alışveriş yapacağınız yani kredi kartı şifrenizi gireceğiniz sitenin arama çubuğunda adresin şu şekilde başlaması gerekir:https// ile dikkat edin.
2-Alışveriş yapacağınız sanal mağazının açık adresini veriyor mu, elektronik posta adresi var mı, adını tam olarak veriyor mu bunlara dikkat edin.
3-Yeni açılmış adı sanı duyulmayan sanal mağazadan alışveriş yapmaktansa  bilinir bir markanın yada şirketin alışveriş mağazasından alışverişinizi yapın.
4-Satın aldığınız/alacağınız ürün hakkında o sitede ayrıntılı bilgi verilmiş mi ? ona dikkat edin.
5-Alışveriş yapacağınız mağazanın gizlilik sözleşmesi var mı yoksa büyük ihtimalle sizden elde ettiği kişisel bilgileri başka amaçlar için kullanabilir dikkat edin.
Ayrıca bunlara ek olarak satın aldığınız sipariş sayfasının bir çıktısınıda alın teslimat durumunda size faydalı olacaktır çünkü yanlış bir mal getirebilirler.

Benim yaacaklarım bunlar gördüklerim tecrübelerim ışığında alışveriş için güvenlik çok önemli dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.