Takip edilmesi gereken vloggerlar

Bloggerın ne olduğunu hepimiz biliyoruz ancak vloggerı pek duymuyoruz ne olduğunu bilmiyoruz işe vlog kavramını açıklamakla başlayalım vlog video ile blog kavramının birleşmesinden oluşuyor. Günlüğünü video formatında tutan kişilerin içeriklerini tanımlamak için kullanılıyor.

Vloggerlar kimi zaman öğretiyor kimi zaman güldürüyor ama ufkumuzu bilgimizi geliştirmekte. İnternette özellikle youtubede vloggerlar içeriklerini yayınlamaktalar.

En ünlü ve en çok aboneye sahip vloggerlara gelince 2013 yılından beri youtubede en çok abonesi bulunan  oyun dünyasını anlatan kanalın sahibi PewDiePie bu genç arkadaşımızın abone sayısı 32 milyonu geçmekte.

Rosanna pansıno bu arkadaş ise yemek konusunda uzman videolarında yemek tariflerini anlatırken oyun kahramanlarında faydalanmakta abone sayısı 3 milyon civarında.

Vloggerın en populer konularından biride güzellik bu konuyu anlatan kanalın sahibi Tanya burr videolarında makyaj tekniklerini anlatan vlogger kanalın tam 2,5 milyonu geçen abone izlemekte.

Komik videoların en ünlülerinden birisiymiş adı matthew santoro videolarında en korkunç çocuk oyunları saçma nedenlerden ötürü ünlü olan insanlar vb. bir çok komik videolar burada abone sayısı 3 milyon civarı.

Türk vloggerlardan ise vlogger kavramı pek bilinmese gerek öyle çok ünlü vlogger bulamadım işte gözüme çarpan bir kaç tanesi

Görkem karman isimli genç  bir arkadaşımız makyaj ve güzellik üzerine kanal açmış abone sayısı 100 bin civarı.

Denizin paylaştıkları isimli bir kanal bu arkadaşta makyaj ve güzellik ile ilgili kanalı var abone sayısı ise 60 bin dolayında.

Saç manikür güzellik makyaj gibilerden içerik paylaşan sebi bebi adlı kanalın ise 140 bin civarı abonesi var.

Görüldüğü üzere ülkemizde daha çok vloggerlar makyaj ve güzellik anlatan video kanalı açmışlar. Bu vloggerlar en populer ve en çok aboneleri olanlar. İsterseniz daha çok gülmek eğlenmek ve bir şeyler öğrenmek için vlogger tanımak için youtubu bir ziyaret edin.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.