Twitter bilinmeyen püf noktaları
Facebook ile birlikte en çok aktif olarak kullanılan sosyal medya sitesi olan twitter sunduğu imkanlarla şu anda en populer bir sosyal medya sitelerinden bir oldu. Twitter bilinen bilinmeyen bir çok püf noktaları bulunuyor işte bunlardan bazıları.
Anlık paylaşım konusunda dünyada bir numara olan twitter temel olarak püf noktaları....
Anlık paylaşım konusunda dünyada bir numara olan twitter temel olarak püf noktaları....
1- Twitter’daki kısaltmaların anlamları neler?
Twitter’da kullanıcıların en çok gördüğü kısaltmaların başında #FF ibaresi başı çekiyor. Kılavuzun ilk adımı olarak, bu kısaltmaları ve anlamlarını sizlere aktarıyoruz.
Kısaltmalar ve anlamları:
“#FF” Follow Friday anlamına gelen kısaltma, bir Twitter geleneği olan her Cuma günü, listenizdeki kişilere yeni kişileri önerme anlamına geliyor. Başa #FF yazdıktan sonra, @ işaretiyle beraber kullanıcıları sıralamanız yeterli.
“RT” ReTweet anlamına gelen bu kısaltma, başkasının attığı tweet’i tekrar tweetlemek anlamına geliyor. Bazı hesapların ReTweet’i kapadığı düşünülerek, kullanıcılar Alıntı başına RT yazarak, gözükmesini istedikleri mesajları belirtiyorlar.
“MT” bir tweeti retweet yaptınız fakat o tweet üzerinde üstünde değişiklik yaptığınız zamanlarda kullanabileceğiniz bir kısaltma. “Modified tweet” anlamına geliyor.
“^“ Birden fazla kişinin yönettiği şirket ya da organizasyonların Twitter hesaplarında atılan bireysel tweetleri belirtmek için kullanılıyor. Genelde tweet sonunda yer alıyor.
“$” yani dolar işareti finansal bir hashtag olarak da algılanabilir. Şirket isimleri önünde belirtildiğinde o firmadan finansal açıdan bahsettiğiniz anlamına geliyor.
“CC” aynı e-postalardaki kullanımı ile karşımıza çıkıyor. Karbon kopya anlamına gelen ve bu bağlamda kullanılan CC, o tweet içinde mention yaptığınız kişinin tweete dikkatinin çekilmesini sağlıyor.
“NSFW” Eğer uygunsuz içeriğe sahip bir tweet yazıyorsanız, başlangıçta takipçilerinizi bu kısaltmayla uyarabilirsiniz. Not safe for work anlamına gelen bu kısaltma, genellikle uyarı amacıyla kullanılıyor.
2- Tweetler arasında kaybolmayın. Listeleyin!
Twitter’da 1000 kişiyi takip ediyorsanız, ana sayfada 1000 kişinin tweetlerini göreceksiniz. Bu kadar tweet arasında istediğiniz bilgiye ulaşmak oldukça güç olacaktır. Twitter’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi, kullanıcıları listelemek. Böylece spor, siyaset, magazin ya da teknoloji haberleri olarak takip ettiğiniz kaynakları listeleyebiliyorsunuz.
Nasıl listeliyoruz?
Bu işlemi yapmak için; Twitter’da sizin profil sayfasının sol üst kısmında bulunan seçeneklerdeki Listeler kısmına giriyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan liste oluştur butonuna tıklıyoruz.
Karşımıza oluşturacağımız listenin detaylarını gireceğimiz bir panel çıkıyor. Buraya listenin adı, açıklaması ve gizlilik seviyesini seçmemiz sağlanıyor. Listelerinizi kimse görmesin istiyorsanız, gizli yapmanız gerekiyor.
Daha sonra listemiz oluşuyor ve takip ettiğiniz kişiler arasından seçim yapıp, listeyi doldurmaya başlıyoruz.
3- Attığınız Tweetleri yedekleyin
Uzun zamandır, sıkı bir Twitter kullanıcısıysanız, attığınız tüm tweetleri görüntülemek ve yedeklemek sizin için önemli bir işlem olsa gerek. Günlük olarak yaşadıklarınız ve paylaştıklarınızı bilgisayara yedekleyebiliyorsunuz.
Nasıl Yapacaksınız?
Ayarlara girip, en aşağıya indiğinizde Your Twitter Archive (Sizin Twitter Arşiviniz) diye bir bölüm göreceksiniz. Request your archive (Arşivini iste) butonuna tıkladıktan sonra .zip uzantılı bir dosya indiriyorsunuz ve o dosyanın içerisinde attığınız tüm tweetleri bulabiliyorsunuz.
4- Tweet atarken birini etiketleyecekseniz dikkat edin!
Mesela bir arkadaşınıza bir şey yazacaksınız. Tweet atarken ilk karakteriniz, @ işaretinden sonra arkadaşınızın adıysa, o Tweet sadece adı yazılı arkadaşınız tarafından görülecektir. Bu Tweet’in herkes tarafından görülmesini istiyorsanız, cümleye herhangi bir karakter ile başlayıp, sonra kullanıcı adı yazmanız gerekmektedir.
5- Twitter ile Facebook’u birbirine bağlayın
Hem Twitter’a, hem de Facebook’a ayrı ayrı yazı yazmak zor olacaktır. Twitter’ı Facebook’a bağlarsanız, attığınız tüm Tweetler, Facebook’ta da gözükecektir. Bu işlem oldukça basit.
Twitter’da ayarlar kısmına girip, profil sekmesine tıkladığınızda, Facebookbaşlıklı bir bölümün olduğunu görüyorsunuz. Bu alana Facebook hesap bilgilerinizi girdiğinizde, Facebook hesabınızı bağlamış oluyorsunuz.
Eğer yaptığınız ReTweet’leri Facebook profilinde görüntülenmesini istemiyorsanız, sadece yazdıklarımı Facebook’a gönder alanını işaretlemeniz yetiyor.
Hiç yorum yok: