PC'nizi hızlandırmanın yolları

Herkes bilgisayarının hızlı çalışmasını ister.Bilgisayarda yapmak istediğiniz şey için biraz fazla saat harcıyorsanız orada bir sorun vardır demektir.
Eğer bilgisayarınızdan istediğiniz verimi almak istiyorsanız sisteminizde takipte olmalısınız yüklediğiniz programlardan güncellemelere kadar her şeyi tek tek analiz edip ona göre karar vermelisiniz.
Bilgisayarı yavaşlatan ögelerin başında sistem açıldığı anda başlayan uygulamalar gelir.Bunların başında da tahmin ettiğiniz gibi güvenlik programları gelir.
RAM'inizi yükseltin rami yükselterek veri transferinde ciddi performans yakalayabilirsiniz.Ekran kartınızı değiştirerek ciddi performans katkısı olur.
Windows 7 kullanıyorsunuz başlat menüsünden çalıştıra gelin "msconfig"yazarak entere basın açılan pencerede çalıştır sekmesine gelerek boot sırasında çalışmasını istemediğiniz uygulamaları seçin yanındaki kutucuğu kaldırın.
Arada bir antivirüs programını tam temizleme bölümünden çalıştırarak tam virüs taraması yapın.
Bilgisayarınızı hızlandırmak isteyen bir çok program mevcut ancak 10 yıllık bilgisayarınızı hızlandıracağını idda eden bir programdan bence uzak durulmalı çünkü eski bir bilgisayarı iyileştirmek hızlandırmak maalesef imkansız gibi. Sürekli olarak dosya ekleyip sildiğinizde bilgisayarınızın düzeni bozulur bilgisayarınız sabit diskte aradıklarını uzun sürede bulduklarından bilgisayarınızda yavaşlamaya sebep olur bunun için bir programa ihtiyacınız olabilir cclenar.com adresinden ücretsiz indirebileceğiniz CClenar ı kullanarak sistemi tarayıp temizleyin bu işe yarıyacaktır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.