Açık artırma siteleri zararlı mı?

İnternetten zengin olmak çok kolay para kazanmak dahada kolay işte bunlardan biride açık arttırma sitesi kurup paraları cukka etmek.
Avrupada çok populer olan bu siteler gerçekten zararlımı yoksa istediğimiz ürünü gerçek fiyatının çok çok altında alıyor muyuz? Gerçek tabiki bu değil açık artırma sitelerinin çalışma prensibine şöyle bir göz atalım. Bir İPhone ele alaım 2000 tl fiyatı olan telefonu 50-100 liraya alma sözü veriliyor ve açık artırma başlıyor açık artırmalar 5 liralık 10 liralık aralıklarla devam ediyor açık artırmanın bir süresi var o süre sonunda kim daha çok verirse ürünü o alıyor buraya kadar her şey normal görünüyor.

Ancak durum hiçte öyle değil site sahibi tüm bu açık artırmaları gördüğü için sahte hesap yaratarak en yüksek teklifi verip telefonun kalmasını sağlıyor ve ihaleyi kapatıyor.Şunuda belirtelim yatırdığınız paraları en başta geri almamak gibi bir söz veriyorsunuz site sahibi bu şekilde binlerce lirayı cepe atıyor.

Sistem bu şekilde çalışıyor sitelerin varlığı kanunda suç olarak geçmiyor bunun için saf insanları kandırarak zengin olan insanlar malesef çoğalıyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.