Bilgisayarı daha hızlı nasıl kapatabiliriz?

Çok acele bir işimiz var ama bilgisayarınız açık işte hepte o aceleişlerimizde bilgisayarlar birtürlü kapanmak bilmez. Bilgisayarınızı hızlı nasıl kapatabilirsiniz işte ipuçları.

Bilgisayarınızdaki bir programdan hemen çıkmak öyle kolay olmuyor. Program önce çıkıp çımayacağınızı soruyor ardından kayıt edip etmeyeceğinii soruyor. Tüm bu sorulardan kurtulmak için ufak bir hile yapacağız. Başlata tıkla arama kutusuna "regetid" yaz entere bas açılan pencerede HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop dizininine gel Sağ pencerede AutoEndTasks anahtarını bul çift tıkla açılan kutudan"değer verisini" 1  olarak değiştir. Ancak siz yinede kayıt etmeyi unutmayın.

Windows 7 kullanıyorsanız Başlat menüsü yerine görev çubuğu üzerinden kapatabilirsiniz. Bunun için bir yazılım kullanmak gerekiyor yazılım ücretsiz indirebileceğiniz adres http://protosphere.deviantart.com/art/JumpControl-174318766 bu araç görev çubuğuna "kapat" "yeniden başlat" "oturumu kapat" gibi seçenekler ekliyor.

Benim bulupta denediklerim bunlar kapanma hızını biraz olsun artırıyor diğerleri kayıt defterini temizleyebilirsiniz. Gereksiz olan sistem seslerini kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.