Çocuğunuzun internette gizli yaptığı 5 şey

Çocuklar için internet yararlı mı? yoksa zararlı mı? bu yaşlardaki yani 9-13 yaş arasındaki çocuklar için internet çok büyük bir mayın tarlası.

Çocuklar internette rahatlıkla kişisel bilgilerini yayınlamakta bu da kendileri için büyük tehlike arz etmekte. İnternetteki tehlikelerden çocukların büyük çoğunluğu farketmemekte. Çeşitli ülkelerde araştırmalar yapılmış bu araştırmalarda internetten tanıştıkları kimselerle buluşmaya giden çocukların sayısı bir hayli fazla bunun sonucunda da gazetelerden haberlerden izlediklerimiz yani bir çoğu taciz vb tehlikelerle karşı karşıya gelmekte.

Çocuklarımız internette en çok hangi web sitelerinde dolaşmakta?

1-Video sohbet: En başta geleni hiç kuşkusuz video sohbet siteleri birbirini hiç tanımayan insanların video aracılığıyla yaptığı sohbet siteleri bunların başındada chatroulette.com adlı site gelmekte.

2-Alışveriş siteleri.Burada yapılan gelişgüzel alışverişler bu sitelerde yaş sınırı gibi şeyler sorulmadığından çocuğunuz kendini kaybedip alışveriş manyağı olabiliyor.

3-Zararlı siteler. Burada bahsedilen site malum xxx sitlerri en çok zararıda buradan görüyorlar.

4-Arkadaşlık siteleri: Milyonlarca arkadaşlık flört siteleri bulunan internette bu sitelere giren çocuklara zararlı şeyleri empoze etmek çok kolay oluyor.

5-Online oyunlar. Devasa oyun sitelerinde çocuklar kendilerini kaptırdıkları anda oyun bağımlısı haline geliyorlar buda bilgisayar bağımlılığı oluyorki çocuğun  gerçek hayattan izole olmasına neden oluyor.

Çocuklar bu sanal alemde büyükler gibi kendini korumaya yarayacak şeyleri bilmiyorlar. Bilinçli anne ve babalar çocuklaının girdiği siteleri takip etmeli önlemler almalı bunun için çeşitli yararlı web siteleri aracılığıyla nasıl bir önlem alınması gerektiği şu sitelerden öğrenebilir yardım alabilirsiniz.

http://www.microsoft.com/tr-tr/security/family-safety/childsafety-age.aspx
http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/icerikgoster.aspx?icerik_id=7d886e32-58ba-4e95-af95-5ac4efc38b9c
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/08/01/125251/icerikler/bilgisayar-ve-internetin-cocuklar-uzerindeki-olumsuz-etkileri-ve-alinabilecek-onlemler_115258.html

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.