Daha fazla ziyaretçi çekmek için ne yapmalıyız?

Bloğumuza daha fazla ziyaretçi çekmek için ne yapmalıyız? Bu bütün amatör blogculukla uğraşan para kazanmak isteyen her yazarın sorduğu soru.

Öncelikle blog ziyaretçisi kimdir? sorusuna cevap bulmalıyız aslında bu sorunun cevabı basit ve bilinen bir cevap "her şeye göre değişir" yani zamana, duruma, aradığı şeylere göre bilumum değişken bir şeydir. Blog okuyucusu internette aradığı şeyi en kısa zamanda hızlı ve basit anlatımlarla anlatılan şekilde bulmak ister.

Bence öncelikle blog ziyaretçisini bulmak için kendinizi onun yerine koyun bir site yapacaksınız en baştan kendinize sorular sorarak siteyi yapmaya başlayın örneğin ben olsam bu sitede nasıl bir renk olsun yada nasıl bir tasarım olsun reklamları nerede isterim istediğim şeye nasıl ulaşmam gerek vs. bir ziyaretçi gibi  çok sorular sorarak sitenizi tasarlayabilirsiniz.

DAHA FAZLA NASIL ZİYARETÇİ ÇEKERİM?

Sitenizde yapacağınız tüm heşey sitenize gelen ziyaretçiler açısında memnuniyet verici olmalı örneğin ana sayfanıza gelen ziyaretçi istediği içeriğe bir kaç tıklamayla ulaşmalı.

İçerik çok önemli bilgiye dayalı içerikler daha çok ziyaretçi çekiyor. Çünkü ziyaretçi internette arama yaparken soru sorarak aratıyor.

Sosyal medyadan olabildiğince yararlanın. Yararlanırken oradan gelecek ziyaretçilere istediklerini vermeniz önem taşımakta sahte yazılarla resimlerle ziyaretçinizi asla aldatmayın.

Akıllı cep telefonları artık hayatımızın bir parçası haline geldi ziyaretçiler her an heryerde sizi bulabilmeli bunun içinde mutlaka bloğunuzun web sitenizin akıllı telefonlarla uyumlu hale getirmeniz gerekir.

Bloğunuzu reklamlarla boğmayın ziyaretçinizin gözüne kadar sokulan reklamlardan inanın çok rahatsız olurlar. Burada işte siz kendinizi ziyaretçilerinizin yerine koymalı ve buna göre reklamları yerleştirmelisiniz. Örneğin ben ana sayfada bir yazıyı okumaya çalıırken birden bire karşıma reklam çıkmasından hoşlanmam çıktığı an hemen siteyi terk ediyorum ve bir dahada uğramıyorum.

Aslında bundan sonra yazılacak başka bir şey olduğunu düşünmüyorum tasarım konusunda bilginiz var ise ve bilgiye dayalı özgün bir yazı yazıyorsanız birazda sabrınız varsa . Ziyaretçilerinizin yerine kendinize sürekli sorular soruyorsanız inanın bu size yeter ziyaretçileriniz sizi bırakmayacaktır.






Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.