Güvenli online alışveriş yapmanın sırları

Online alışverişin giderek yaygınlaşması bazı tehlikeleride beraberinde getirdi siber suçluların iştahınıda kabartan bu alışverişi güvenli bir şekilde yapmanın yolları elbette var.

Bilgisayardan güvenli online alışveriş yapmak için bilgisayarınızın sürekli güncel tutmanız gerekiyor korsan yazılım kullanılan bilgisayarlaradan asla online alışveriş yapmayın.
Sisteminizi ücretsiz olarak güvenlik taramasından geçirebilirsiniz bunun için bu adrese girmeniz yeterli www.eset.com/tr/online-scanner  

Verilerinizi resimlerinizi dosyalarınızı yedekleyin olası saldırıda kaybolmamış olurlar. 
Güvenli parasal transferler yapın. Alışveriş yaptığınız sitenin güvenli SSL kullandığından emin olun.Bunu kullandığından emin olmak için tarayıcınızın üst sağ tarafından küçük bir kilit sembolu olarak görünmesi gerekiyor sembol yoksa adresdeki internet urlsini kontroledin https görmeniz gerekiyor.

Bildiğiniz ve tanınmış online alışveriş sitelerden alışveriş yapın.

Online alışveriş sitelerinde haddinden fazla soru soruluyorsa örneğin anne kızlık soyadı gibi yani alışveriş ile alakalı olmayan sorular hemen o siteyi terkedin.

Anti virüs programınızı sürekli güncelleyin güncel tutun.

Alış veriş sonrası gelen ekstrilerinizi kontrol edin yabancı gelen harcamalara dikkat edin hemen bankanızla irtibata geçin.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.