Herkesin konuştuğu oyun Avataria


Avataria oyunu son günlerin medyada en çok konuştuğu oyun oldu. Avataria neden bu kadar çok konuşuluyor? ekşi sözlükte bir yazarın ilk defa bahsettiği oyun zararlı bir oyun tehlikenin boyutları inanılmaz derecede.

Avataria adlı oyun içeriğinde sanal olarak bir kişi olabiliyorsunuz kız erkek tipinizi saç renginize varıncaya kadar belirleyip oyuna başlayabiliyorsunuz. işte tehlike bundan sonra başlıyor. Yaşını kim olduğunu bilmediğiniz kişilewr oyunda bir başka kişiye arkadaşlık teklifi yapabiliyor hatta sevgili olma teklifi yapıyor. Sanal olarak çıkabiliyorsunuz hatta öyleki birlikte yatağa bile girebiliyor.

Küçük yaşta çocukların facebook hesabı olduğunu kabul edersek ki facebook 13 yaş sınırı getiriyor ancak sorgulama yapmadığı için 12 yaşındaki bir çocuk üye olurken rahatlıkla 14 yaş ve üzeri bir yaşı girebiliyor bunu düşündüğümüzde ve bu küçük yaştaki çocuklarımızın bu oyunu oynadığını düşünürsek tehlikenin boyutunu görebiliriz. Ekşi sözlük yazarı kendini gizleyip küçük bir kız çocuğu şeklinde oyuna girmiş ve o anda duyduklarına okuduklarına inanamamış. Seviyesi düşük konşmalar kandırmaya çalışmalar adres sormalar telefon numarası almaya çalışmalar işte sizlere oyunun en tehlikeli tarafları.

YAPILMAMSI GEREKENLER

Biz anne ve babalar öncelikle çocuğumuzun internette nerelere girdiklerine nerelerde vakit geçirdiklerine bakarak dikkatli olmalıyız bu tür oyunlar sadece Avataria sınırlı değil daha bir çok oyun çocuklar için çok tehlikeli. Bir diğer yapmamız gereken bu  oyunu vede diğer zararlı olanları telekominkasyon başkanlığının  ihbarweb.org.tr adlı internet sitesine girerek oyunu şikayet edebilirsiniz. Çocuklarımıza yasaklar koymadan onlara zararlarıda anlatarak bilinçlendirerek zararları anlatalım Bu konuda uzman olanların tavsiyelerine kulak verelim çocuklarımıza iş işten geçmeden sahip çıkalım.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.