7 gizli facebook özelliği

Facebook dünyada en çok üyesi olan ve en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi. Bir çok insan facebook gizli kalmaış özelliğini bilmiyor sizlere bunlaradan bazılarını derledik.



1- Facebook sayfanıza sizden izinsiz kimlerin girdiğini görebilirsiniz nasıl mı? önce "ayarlar" sekmesini tıklatın sonra "güvenlik" sekmesini açın  "giriş yaptığın yer" tıklayın karşınızda bilgisayardan ve cep telefonundan son girilen yerlerin bir listesi çıkacaktır mausunuzu konuma getirdiğinizde İP adresi çıkacaktır sizin İP numaranız ise sorun yok fakat yabancı bir İP nosu ise oturumu sonlandıra tıklatarak kapatabilirsiniz. Ancak şunu belirtmemiz gerekmekte facebook a giriş yaptığınızda konumunuzu belirtmeniz gerekli yoksa siz girdiğiniz halde bir sürü yabancı İP nosu görebilirsiniz konum belirtildiğinde yabancı İP kolaylıkla belirlenebilir.




2-Facebook'ta bir sürü gizli emoji bulunmakta ancak biz bunların bir kaç tanesini kullanıyoruz. Buradan emojilere ulaşabilirsiniz.


3-Bazen facebook'a notlar yazmak isterseniz bloğunuz yoksa facebook not sayfasından faydalanabilirsiniz yada arkadaşlarınızın paylaştığı notları göebilirsiniz.Bunun için facebook.com/notes adresini tıklayarak notlar yazabilir isterseniz resim ekleyerek paylaşır yada gizli kaşmasını sağlayabilirsiniz bunun için facebook.com/notes sayfasına girin ve sğ üst köşede "not yaz" tıklayın ve yazmaya başlayın.

4-Facebook romantik evet facebook ta sevgiliniz eşiniz ile ilişkinizi gözler önüne seriyor tabiki bunu sadece siz ve sevdiğiniz biliyorsunuz. Bunun için facebook.com/us sayfasına gitmeniz yeterli eğer bir ilişkiniz yoksa doğrudan kendi sayfanıza yönlendirileceksiniz.



5-Arkadaşlarınızın paylaştığı linki oumak istediniz ancak zamanınız yok daha sonra okumanız gerekiyor bunun için o  linki kaydetedebilirsinz bunun için bağlantının sağ üst köşesinde aşağı ok'a tıklayın açılan satırlarda kaydet var tıklayın ve kaydedin nereye kaydedildi işte bunun cevabı sol daki "keşfet" e tıklatın oralarda kaydedilenleri göreceksiniz.

6-Facebookta paylaştığınız aklınıza gelen herşeyin bir kopyasını bilgisayarınza kaydedebilirsiniz bunun için" Ayarlar" ve genel sekmesindeki en alttaki "facebook verilerinin kopyasını indir" tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.



7- Facebookta güvenlik. İşte kendinizi korumak için yapabileceğiniz
Bir oturum açma onayı oluşturun. Bu ayar, yalnızca telefonunuza gönderilen özel bir kodu girdikten sonra Facebook hesabınızın yeni bir tarayıcıda açılmasına izin verecektir. Etkinleştirmek için Ayarlar> Güvenlik> Giriş Onayları'na gidin. Cihazınızın doğruluğunu doğrulamak için size bir test kodu gönderilecektir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.