Airties Modemlerde WiFi Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Modeminizin Wifi şifresini nasıl değiştiririz? Modemin wifi şifresi genellikle modemin arka yüzünde yazılan bir şifre ile gelir siz bunu değiştirmek isterseniz rahatlıkla bunu yapabilirsiniz.

Wifi şifresini değiştirme

Wifi şifrenizi kimsenin bilemeyeceği şekilde değiştirmek için öncelikle Routurunuza girmeniz gereklidir çünkü wifi şifresini routur  kontrol etmektedir. Bunun için routurun kullanıcı ara yüzünü açmanız ve oturum açmanız gereklidir.

 Windows 7, 8, 8.1 ve 10'da Komut Satırı'nı açın ve ipconfig yazıp Enter'a basın. Router'ınızın IP'sini şu an bağlı olduğunuz ağın altında, "Varsayılan ağ geçidi"nin karşısında göreceksiniz. Burada 192.168.1.1 gibi bir adres göreceksiniz, bu adresi panoya kopyalayın veya bir kenara not alın. Oturum açtıktan sonra "Kablosuz" ana menüsü altından "Kablosuz ağ ayarları" na tıklayın açılan yere "kablosuz ağ adı" yazan yere yeni bir ağ adı yazın böylece yeni bir wifi kablosuz ağ adını değiştirmiş oldunuz.



 Daha sonra güvenlik seçeneğinden WPA/WPA2 seçin parola alanına en az 8 karekter girin ve kaytedin hepsi bu kadar bu şekilde Aities modeminizdeki wifi kablosuz ağ şifresini değiştirmiş oldunuz wifi ağınıza bağlı tüm cihazlarınızda bu değiştirdiğiniz şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.