Backlink nedir?

Backlink bir siteden diğer bir siteye verilen bağlantıdır link adıdır. Ne amaçla veriliyor daha çok web sitelerinde seo yapanlar vermekte yani siteye daha çok ziyaretci çekme amaçlı backlink verilmekte. Backlink her önüne gelen siteye verilmeli mi tabiki hayır size zararı olan sitelere gereksiz olanlara hiçziyarecisi olmayan sitelere verilmemelidir.



Hangi sitelerden alınmalı

İçeriği sizinle aynı olan Sitelerden: Web siteniz ile aynı içerikte bulunan sitelerden backlink sağlamak Google gözünde sizi kaliteli site yerine koyar ve üst sıralara daha kolay çıkmanızı sağlar.
Maksimum 10 çıkışlı sitelerden: Web siteniz ile aynı içerikli olmayan fakat sağlam sitelerdir. Bir sitenin sahibinin ona değer verip vermediğini dış link sayısından anlayabilirsiniz. Maksimum 10 çıkış var ve güncel ise alınız.
Ziyaretçi kalma süreleri fazla olan sitelerden: Kaliteli backlink alırken çok titiz olmak gerekiyor o yüzden karşı siteyi iyi incelemek lazım. Link alırken karşı sitenin analizlerini kontrol edin ve kalma sürelerinin çok olduğu sitelerden link alın. Google bu sitelere önem veriyor.
.edu, .gov sitelerden: Üniversitelerin, hastanelerin ve diğer önemli kuruluşların sitelerinden alınan backlinkler Google gözünde sitenizi bir kademe daha yükseltmektedir. Burada dikkat edeceğiniz nokta bu sitelerden backlinkleri etik yollar ile almak.
Tanıtım yazılarından: Sitenizi tanıtan özgün bir yazıyı kaliteli ve güncel yerlerde yayınlatarak içerisinden alacağınız linkler uzun vadeli olarak size artı sağlayacaktır.
Sosyal medyadan edinilen backlinkler: Google arama motoru son kullanıcıya en kaliteli içeriği sunmak için web dünyasının her yerinde gezmektedir. Bu bakımdan sürekli insanların aktif olduğu Twitter, Facebook, Google Plus, Youtube vb. sosyal mecralardan alacağınız linkler etkisini size hissettirecektir.
Doğal Backlink: Kaliteli içeriğiniz karşılığında diğer sitelerden sizin sitenize verilen bağlantılardır. En kaliteli backlinklerdir bunlar. Fakat Türk webmasterlar bu yöntemi çok kullanmamak ile beraber birbirlerinin kuyusunu kazmaktadır. Bu konuyu ilerde daha detaylı tartışıyor oluruz.

Hangi sitelerden backlink almamalıyız?
Blog backlink: Pek çok webmaster sadece bu yöntem ile sitesini yükseltmeye çalışmaktadır. Fakat bilmedikleri nokta buldukları blogların dışarıya link çıkışının çok fazla olması. Dışarıya çok çıkışı bulunan siteler veya sayfalar sitelerinize yarardan çok zarar verir. Yani kısa vadede çıkar kısa zamanda düşersiniz.
Forum profil backlink: Panda ve Penguen güncellemeleri öncesi çok aktif olarak kullanılan bu yöntem site sahiplerini kısa vade de sevindirip uzun vade de üzmüştür.
Link değişimleri: Genelde webmaster sitelerinde çok fazla etkin bölümlerdir. Fakat tüm değişimler kalitesizdir. Blogspot açıp gelenler, pr1-pr2 boş siteleri değişime sokanlar çok sayıda. Backlink olsun da çamurdan olsun zihniyeti yukarda yazdığım gibi kısa zamanda sitenizi dibe vurdurur. Kaliteli değişim çok zor bulunur nedeni site sahipleri önem verdikleri sitelerden değişim yapmak istemez. Kaliteli değişim yapmak istiyorsanız sağlam içerik oluşturun sizi karşılıksız eklesinler sitelerine.
Değişim sitelerinden: Özel olarak sitene kod eklettirip otomatik değişim yapan sitelerdir. Bu sitelerde her ne kadar özellik seçme olsa da pek çok kişi bunlara uymaz ve çöp siteler ile değişim yapmış olursunuz. Buda sizi Sandbox filtresine sokacaktır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.