Hackerların Akıllı telefona sızma yöntemleri

Kötü niyetli siber suçlular akıllı telefonlara nasıl sızıyorlar. Sızma yöntemleriyle telefonunuzu ele geçiren suçlular sizin aklınıza bile gelmeyecek dolandırma yöntemleriyle nasıl soyuyorlar.



Siber suçluların telefonu ele geçirme yöntemleri

1- Play Store uygulamaları aracılığıyla= Bu yöntemle play storedeki kötü amaçlı uygulamalar her zaman olabiliyor bu uygulama yöntemiyle akıllı telefon ele geçirilebiliyor.

2-Sistem ve güvenlik uygulamalarını sahtesi=Kötü amaçlı kodu bilgisayarda nasıl tutabilir bunun için kodu sistemin bir uygulaması gibi kamuflaş yaparak cihazda uzun süre tutmak bir ele geçirme yöntemidir.

3-Aynı koddaki çoklu işlev=Mobil dünyada son zamanların en popüler trendi kötü amaçlı yazılımların tek uygulamayla birleştirilmesi bunun örneği LokiBot bu yazılım bir cihazdan bilgi çalmak için arka planda mümkün olduğunca uzun süre çalışarak bilgi çalan bankacılık truva atıdır.




4-Tapjacking yöntemi=Bu yöntem iki ekranlı sahte bir uygulama görüntüleyerek kullanıcının ekran görüntülerini yakalama yöntemidir. Kullanıcılar gördükleri uygulamaya tıkladıklarını düşünürken aslında görünmeyen bir uygulamaya tıklıyorlar

Siber suçlulardan kurtulmak sanıldığı gibi pek kolay değil sizleri aldatmak için bu ve bua benzer bir çok yöntemi kullanıyorlar. Aslında yapmamız gerekenler her uygulamayı indirmemek yasal olan doğru olan uygulamalarıda mümkün olduğunca araştırarak indirmek. Özellikle bankacılık uygulamalarında çok dikkatli olmamız gerekiyor

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.