Alüminyum Folyonun 14 Farklı Kullanımı

Alüminyum folyoyo daha çok yada her zaman mutfaklarda sadece yemeklerin sıcak kalması için m kullanıyorsunuz. Bizde öyle biliyorduk ancak Alüminyum folyo  bir çok alanda işinize yarayacak.





Alüminyum Folyo nun 19 farklı kullanım alanı

1-Musluklarınızda yada başka bir yerde pas lekesi mi gördünüz alüminyum folyo burada işinize yarayacak biraz Alüminyum folyo sürün geçer.

2- Ütü yapıyorsunuz ancak inatçı bir tarafı açılmıyor neden çünkü ütü sıcaklığı ütü masası emiyor bu yüzden ütü yapmakta zorlanıyorsunuz kolayı var hemen ütü masasına alüminyum folyo serin üzerinede kumaş daha sonra onun üzerinden ütü yapın.

3-Kumandanın pili bitti ancak evde pilden yok ama küçük boyutlu piliniz var işe yarıyacakmı alüminyum folyo varsa yarar hemen kısa gelen tarafına biraz boşluğu dolduracak kadar alüminyum folyo tıkıştırın oldu bile.




4-Pikniğe gittiniz orada bir şeyler doldurmanız gerekiyor ama huni yok hemen folyoyu huni şekline sokun ve istediğiniz sıvıyı doldurun.

5-Çamaşır kurutma makneniz var ancak çabuk kurutmuyor hemen bir top alüminyum folyo yapın ve kurutmanın içineatın çabucak kuruduğunu göreceksniz.

6-Makasınız yada bıçağınız iyi kesmiyor mu? hemen biraz 2-3 katlı folyo alın ve kesin ama dikkat edin elinizi kestirmeyin yada folyoyu biraz ağız kısmına sürün. Bıçagınızın yada makasınızın keskinleştiğini göreceksiniz.

7-Gümüşleriniz var ancak braz kararmış ne yapmalı hemen biraz suyun içine karbonat atın gümüşleri biraz o suda bekletin. Sonra elinize folyoyou alın ve gümüşlerinizi ovun işte size parlaklık.

8-Izgarada yağlı bişeyler yaptınız hemen silmeniz gerebilir bunun için henüz sıcakken elinize Alüminyum folyo alın ve sürtün işte bu kadar.

9-Hamurları yumuşacık değil kıtır kıtır olsun ama üzerindeki peynirler erisin diyorsanız çözümü çok kolay bir parça alüminyum folyoyu pişirmenin son 5 dakikasında üzerine kapatın hem hamuru kıtır kıtır olsun hem peynirler erisin.




10-Düz saçlarınızdan mı mutsuzsunuz işte size süper kolay bir çözüm. Saçlarınızı ufak rulolar halinde alüminyum folyonun içine hapsedin ardından düzleştiricinizle üzerinden geçin. Ta-taa 5 dakikada harika bukleleriniz olsun.

11-O kabuğu kararan muzlar hep üvey evlat muamelesi görür, bu nedenle hep çöpe gider. İşte size ufak bir öneri muzların saplarını alüminyum folyo ile sarmanız onların daha geç olgunlaşmasını sağlayacaktır.

12-Esmer şeker nem aldığı zaman hemen sertleşen ürünlerden. Bunun çözümü hep mikrodalgadır diye düşünülür ama oldukça yanlıştır. Sertleşen şekeri alüminyum folyoya sarıp yaklaşık 5 dk 200 derecelik fırında bekletirseniz hemen eski haline gelecektir.

13- Bir mukavvayı alüminyum folyonun parlak kısmı dışa gelecek şekilde kaplayın ve radyatör ile duvar arasına koyun.doğalgaz faturasını bile azaltıyor

14-Fırında yemek pişirdiğinizde sıçrayıp her yere yapışan yağ lekelerinden siz de sıkıldıysanız, fırınınızı alüminyum folyo ile kaplamanız; her seferinde fırının içine kadar girip dip köşe temizlik yapma derdinden sizi kurtaracaktır.




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.