Online sözlük siteleri

İnternet her alanda işlerimizi kolaylaştırıyor işte onlardan biride sözlükler.İngilizce, türkçe ve diğer dillerin birbirine çevrilmesi artık tek tıkla mümkün.Bugünkü yararlı sitelerde sözlük siteleri var.
İlk sitemiz sozluk.net bu sitede bir çok dili birbirine çevirebilirsiniz ancak ben fazla beğenmedim sebebi ise çok fazla reklam var ayrıca çokda kullanışlı değil ancak değişik dilleri biribirine çevirmek için kullanabilirsiniz sitede osmanlıca sözlük de var.
İkinci site ise alan adı ile çok iddalı olan sozluk.com bu site çok okunaklı ve tertemiz bir ana sayfası var ancak fonksiyonları yeterli değil diğer sitelere nazaran fonksiyonları az. Telafuzu dinleme gibi işlevleri yok bunların eklenmesiyle bence site adıyla iddalı olmasıyla rahatlıkla diğer sitelerin önüne geçebilir ayrıca sitede reklamda yok.
İngilizce eğitim alanların kullanabileceği bir site olan zargan.com sadece ingilizce çeviri veriyor.Ayrıca sitede forumda mevcut.
Bir diğer sözlük siteside seslisozluk.com adındanda anlaşıldığı gibi site içeriğini kullanıcıya sesli olarak sunması yalnız bu özellik sadece ingilizce ve türkçe dillerinde geçerli.
İyi sözlük sitelerinden biride tureng.com sitede sadece ingilizce ve türkçe içeriğiye sahip sade ve anlaşılır bir arayüze sahip.Bu tureng.com sitesinin bir özelliğide mobil cihazlarada destek vermesi cep telefonunzdan m.tureng.com sitesine bağlanarakda siteyi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.