Teknolojik efsaneler hangisi doğru hangisi yanlış?

Teknoloji dünyası bir çok yalan yanlış bilgilerle dolu öyleki bazen doğru olanı bile yanlış olarak algılayabiliyor ve inananıyoruz.

Bu yalan yanlış yada doğru teknoloji efsaneleri neler işte efsaneler ve doğruları:

Cep telefonları kanser yapar
Cep telefonları mikro dalga ışınlarını kullanarak bilgi iletirler ve telefonların yaydığı bu ışınları vucudumuz tarafından emilir ve uzuvlarımızın ısınmasına sebep olurlar bu yüzden bir çok araştırmalar yapılmakta. Ancak bu olayın kansere yol açıp açmadığı yada kansere sebep olduğuna dair kesin bir delil bulunmamaktadır.
yanlıştır.

Bozuk bir anakartı fırında ısıtarak düzeltebilirsiniz

En sık karşılaşılan sorunlardan biri anakart ve grafik kartınbirleşim noktalarındaki lehimlern bozulmasıdır. Lehimlerin eriyip düzgün hale gelmesi sorunu düzeltir bunun için bir süreliğimne ısıtmak yeterli olur.
Doğru

İnternetteki resim ve yazıların telif hakkı yoktur.

Web'de ücretsiz olarak erişilebilen bir çok şey mevcut resimler gibi yazılar gibi bunu telif hakkı yok buraya yüklendiğine göre herkes kullanmalı demek doğru değildir. İnternetteki resimler ve yazılar sahipleri tarafından aksi belirtilmediği sürece telif hakkı yasasıyla korunur.
 yanlıştır

Bloğumdaki yazılan yorumlardan ben sorumluyum.

5651 sayılı internet ortamındaki yayınların düzenlenmesi kanununda web sitenizde yayınlanan tüm meteryallerden yorumlar da dahil siz sorumlusunuz bu kanuna göre sahip olduğunuz blogdaki hertürlü yorum yazı vs. herşeyden kanun önünde sorumlusunuz. Bu kapsamda size yapılan uyarıyı 2 gün içerisinde yerine getirmeniz gerekiyor yoksa 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası var.
Doğru




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.