Facebook'tan güvenliğiniz için silmeniz gerekenler

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi facebook üye sayısı bir milyarın üstünde olan facebookta herkesin hesabı vardır abcak bu kadar çok insanın hesdabı olunca ister istemez akla güvenlik geliyor.

Facebook sizin güvenlğinizi koruyabilir ancak bir yere kadar örneğin sizin için önemsiz ancak hırsızlar ve dolandırıcılar için çok büyük öneme sahip bilgileri yayınlamanız dolandırıcılara davetiye çıkarabilir.

Güvenliğiniz için facebooktan silmeniz gereken bilgiler:

1- Telefon numaranız: Asla facebookta telefon numaranızı yayınlamayın telefon tacizleri her an kapınızı çalabilir.

2- Doğum tarihiniz: Burada çoğu kullanıcı dopum tarihlerini yanlış yazar ancak tam doğum tarihini yazmanız banka hesaplarınız için tehlikeli olabilir.

3-Arkadaşlıklar: Bir insanın 100 den fazla arkadaşı varsa bunların hepsiyle sağlıklı arkadaşlık kurmak çok zordur bunu uzmanlar belirtiyor. Bu yüzden arkadaşlarınızı seçerken en yakınızdakileri seçmeniz sizin güvenlğiniz için olmazsa olmazınız olsun.

4-Ailenizin resimlerini paylaşmayın: Özellikle çocuklarınızın resimlerini paylaşmak tehlikeye gel demekle eş anlamlı.

5-Ailenizle ilgili kişisel bilgiler paylaşmayın: Örneğin çocuğunuzun okul ismi gittiği kreş adı yada oynadığı parklar vs.

6-Yer bildirimi yapmayın: Çoğu telefonlarda yer bildirim servisleri mevcut yerinizin bilşinmesini istemşyorsanız bunları kapatın.

7-Konumu etiketlemeyn: Bu o anda paylaştığınız paylaşım yaptığunız evin yerin açık adresini herkesle paylaşmak anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.