FaceTime nasıl etkinleştirilir FaceTime nasıl kullanılır

FaceTime nedir FaceTime nasıl kullanılır nasıl etkinleştirilir.

FaceTime Apple cihazlarının görüntülü arama konuşma özelliğidir Apple cihazlarında çalışır. Apple cihazından görüntülü konuşma yapmak için karşınızdaki kişninde bir Apple cihazının olası gerekir.



Apple cihazların birebir olarak videolu görüşmeler gerçekleştirmesini sağlayan çağrı servisidir. Sadece Apple cihazların sahip olduğu FaceTime özelliği diğer marka cihazlar ve işletim sistemleriyle uyumsuzdur. Apple cihazlarında dahili bir uygulama olarak yer alan FaceTime özelliği sadece mobil cihazlar değil bilgisayarlar aracılığıyla dakullanılabilir. MaciPadiPhoneiPod Touch gibi Apple markasının ürünleri arasında FaceTime çapraz olarak kullanılabilir.FaceTime’ı kullanacak olan cihazlarda geçerli bir Apple ID kullanılarak oturum açılmış olması ve mail adresi eklenmiş olması gerekir. Bu teknoloji üzerinden gerçekleştirilen çağrılar uçtan uca şifreleme yöntemleri kullanılarak şifrelenir ve güvenli hale getirilirler. FaceTime çağrısı gerçekleştirilirken işletim sisteminin arayüz detayları ortadan kalkar ve bu sayede iletişim tamamen bire bir hale getirilmesi sağlanır. Yapılan bu tasarımsal değişiklik sayesinde kullanıcılar dikkatlerini tümüyle görüşmeye verebilirler.


FaceTime’ı kullanacak olan kullanıcıların online olmalarına gerek yoktur. Sıradan bir telefon çağrısı gerçekleştirir gibi FaceTime’ı kullanabilirler. İnternete gerek duymuyor olması nedeniyle FaceTime cihaz kullanıcılarına büyük bir şarj avantajı sunar. Benzeri ve internetle çalışan uygulamaların aksine FaceTime çağrıları algılar ve bir Apple cihazından FaceTime çağrısı geldiğinde bu özelliği aktif hale getirir.

Facetime Etkinleştirme

iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarda FaceTime’ı etkinleştirmek için;
  • Cihazınızın Ayarlar menüsünden Mesajlar bölümüne girin ve iMessage özelliğinin açık olduğundan emin olun.
  • iMessage aktif ise Gönder ve Al seçeneğine dokunup, "iMessage'la Apple kimliğini kullan” seçeneğine dokunun.
  • Size şuradan ulaşılabilir bölümünde telefon numaranız ve Apple kimliğinizin onaylı olduğundan emin olun
  • Şimdi, Ayarlar menüsünden FaceTimea giriş yaparak aynı adımları takip edin.
Eğer Mac’inizden FaceTime’ı etkinleştirmek istiyorsanız;
  • Uygulama menüsünden Mesajlar veya FaceTime’a giriş yapın. Eğer şifre istenirse mobil cihazınızda giriş yaptığınız Apple ID’yi kullanarak giriş yapın.
  • Mesajlar uygulamasından Tercihler’i seçtikten sonra Hesaplar bölümüne tıklayın. Ardından iMesage hesabınızı seçin.
  • FaceTime uygulamasına giriş yapın ve Tercihler’den Ayarlar’a tıklayın.
  • Telefon numaranızı açık konuma getirin.
Artık mobil cihazınız için gelen FaceTime çağrılarını Mac’iniz üzerinden cevaplayabilir veya yeni bir FaceTime çağrısı oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.