IP TV lere inceleme başlatıldı

IP tvlere radyo televizyon üst kurulu tarafından inceleme başlatıldı. Nihayet diyoruz çünkü bu tür platformlar çiğ gibi büyümeye başladılar. İnternette dolandırıcılığın bir başka adı olan bu gibi tvler söz verdiklerini yerine getirmedikleri gibi sizden aldıkları peşin ücretleride geri iade yapmıyorlardı.

RTÜK üst kurulu yoğun şekilde gelen şikayetleri dikkate almış olacakki incelemeye başlatmış. Öncelikle IP TV nedir ona bakalım bu platformlar sizlere maç yayınlarıda dahil gösterimde olan olmayan bir çok sinema flmi diziler ve programları şifresiz sansürsüz vermeyi çok ucuza vermeyi vaad eden firmalar mercek altında.




Digitürk D smart gibi yasal yayın yapan platformların yayınlarını ucuz fiyata vermeyi vaad eden bu firmlara artık rtük dur diyecektir umarız. Bir çok kişiye çok cazip gelen IP TVler aslında yasal yollardan yayınları alıp yasal olmayan şekilde bizlere satıyorlar. Maç yayınlarını ele alırsak maç yayını yapacak olan platformlar belli adamlar milyonlarca dolara almışlar planlarını yapmışlar ancak adamın biri geliyor hiç bir kuruş ödemeden senden alıp ucuz fiyata satıyor ve hiç bir ücret ödemeden.

Ancak şuraya bir parentez açmakta fayda var rtük kurulunun incelediği IP TV firmaları korsan yayın yapan firmalar IP tv bütün dünyada yasal olarak yayın yapan firmlarada mevcut anacak türkiyede henüz çok yeni ve sanıyorum sadece şu anda ttnet firması bu konuda çalışmalar yapmakta. Tüm bunları bir kenara koyarak korsan ve güvensiz olanlara itibar etmeyin.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.