Sahte e posta nasıl anlaşılır?

E posta en çok kullandığımız iletişim araçlarından biri. Bilgisayar kullanan herkesin bir e posta adresi bulunmakta. Peki dolandırıcıların en büyük hedefi olan e postamıza gelen sahte e postaları nasıl anlayabiliriz.

E postalarımızı daha çok online bankacılık işinde ve diğer hesaplarımıza girişte kullanıyoruz böyle olunca sahtekarlarında ilgi odağı oluyor. E postanıza gelen maillerin sahte mi gerçekmi oldğunu anlamanın yolları:



-Öncelikle bize gelen e postaların gönderenine bakmamız gerekmektedir. Gönderen kısmında sahte olduğunu anlamak için posta adresine baktığımızda ya harf değişikliği yapmışlardır yada noktalama işaretleri var ise noktalamalrda çok ufak bir değişikliğe gitmişlerdir. Bu yüzden bize gelen epostaların gönderen kısmına çok dikkatli bakmamız gerekmekte.

-Gelen postalarda ufak ve çok dilbilgisi hataları olabilir ama saygın bankalardan kurumlardan gelen gerçek epostalarda bu kadar dilbilgisi yanlışı olamaz işte size sahte eposta olduğunun bir göstergesi.

-Gelen sahte eposttada sizden kişisel bilgiler ister. Ad, soyad, telefon numarası, yaş şifre vb. Hiç bir şirket banka sizden kişisel bilgileri posta yoluyla istemez.

-Gelen sahte epostalarda sizden çok acil cevap vermenizi ve istedikleri şeyi çabuk ve acil yapmanızı isteyerek sizden bu epostanın amacını araştırmanızı engellemeye çalışırlar.

-Bir diğer eposta sahteciliği ise size bir şey kazandınız para kazandınız gibi eposta göndermeleri ve bu parayı almanız için kişisel bilgilerinizi talep ederler işte buda dolandırıcıların sahte epostasıdır.

-Sze email gönderen şirket hiç bir zaman kullanmadığı başka bir eposta dresiyle cevap verenizi istemez kendi kullandığı eposta uzantılı hesapla cevaplamanızı ister.

Şimdiye buraya kadar sahte eposta nasıl anlaşılır bunu anlatmaya çalıştık şimdi bu sahte epostaları aldık sahte eposta alınca ne yapmalıyız. Bunu bir görelim.

Biraz zamanla bu epostaları araştırın nerden geldiğini sizi nasıl bulduğunu ve son zamanlarda bu şirketlerle herhangi bir işiniz oldumu araştırın.
Bilmeliyizki bütün bunların amacı sizin epostanızı ele geçirmek olabilir bunun için şu adrese tıklayarak eposta parolanızı en kısa zamanda değiştirin. Bu şifre değiştirme adrsi Outlook kullananlar içindir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.