İnterneti hızlandırmanın 6 kolay yolu

Dünya nüfusunun yaklaşık yarısından fazlası internet kullanıyor yani milyarlarca insan aynı sizin gibi internette geziyor izliyor paylaşıyor haliyle internet yavaşlıyor olabilir tabi bu kadar insanın kullandığı internet hızı yavaşlayabilir ancak tek neden bu olmayabilir. İnternetiniz yavaş ise interneti hızlandırmanın 6 pratik ve kolay yolunu veriyoruz.




İnternetinizi yavaşlatan bazı etmenler olabilir mesala bilgisayara sızmış virüsler gibi yada düşük bellek hafıza gibi yada bulunduğunuz ülkedeki yavaş internet gibi.

İnterneti hızlandırmak için evde yapabileceğiniz 6 kolay adım ile internetinizi hızlandırabilirsiniz.

İnterneti hızlandırmanın 6 yolu

-İnternetiniz normal hızda çalışıyor ancak birden yavaşladıysa modemin fişini çekin ve bir 30 saniye bekleyin tekrar takın ve bütün ışıkların yanmasını bekleyip tekrar internete girin.

-Hız testi yapın bu testi yapmak internethızları hakkında size bilgi verebilir bu şekilde internetim hızlımı yoksa yavaşmı ölçebilir ve buna göre adım atabilirsiniz. internet hız testini yapabileceğiniz yerler speedtest, fast ve speedcheck bu sitelere giderek hız testi yapabilirsiniz.




-Birden çok cihazla aynı anda interneti kullanmak hızınızı yavaşlatabilir örneğin aynı anda hem tablet hem televizyon ve hemde telefonunuzdan aynı anda internette dolaşmanız hızınızı yavaşlatır.

-İnternet hızını yavaşlatan diğer bir etkende wifi bağlantınızı başkalarına vermeniz buda internet hızını yavaşlatır ve üstelik sizin ağınıza girerek bilgilerinizi çalabilirler.

-Wifi cihazınızın sinyali güçsüz ise ve diğer odalardan giremiyor yada yavaşlıyorsa sinyal güçlendirici alabilir ve hızınızı yükseltebilirsiniz.

-Bilgisayar kablolarınız kontrol edin buda yavaşlamaya sebep olabilir. Virüs girmeside en önemli yavaşlama sebeplerden olabilir antivürüs kullanmanız en doğru olanıdır.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.