Adsense'ye başvurmadan önce neler yapılmalı?

Site sahibi herkes yada şöyle yazalım internet kullanan herkes para kazanmak istiyor. Blog yazarları ise emeklerinin karşılığını bir şekişde almak istiyorlar.

İnternette bloggerların en basit ve çok para kazanmalarının tek yolu google adsense benzerlerine göre en güvenilen ve en çok para kazandıran google adsense tıklama başına ücret vermekte. Google adsense eskilerde neredeyse çoğu blogger kullanıcılarını üyesi yapıyordu ancak şimdilerde google adsenseye üye olmak çok zorlaştı hatta bir kez rededilen blogger bir daha üye başvurusu yapamıyor nerdeyse.






Google adsenseye üye olmak için biraz çaba ve emek gerekiyor. Google adsenseye başvurmadan önce biraz hazırlık yapmalıyız işte bu yazıda sizlere o hazırlıklardan biraz bahsedelim.

Adsense nedir?

Google'nin reklam servisi olan google adsense yayıncılar tarafından yayınlanan reklamlara tıklama başına yayncılara ödeme yapmaktadır. Basit ve kullanımı gayet kolay olan googleadsenseye malesef katılmk gnümüzde çok zorlaştı. Katıldıktan sonra dahi adsense google politikalarını uygulamaz iseniz derhal koşulsuz google adsenseden atılıyorsunuz ve o güne kadar  kazandıınız size iade edilmiyor. Bütün bunlarla karşılaşmadan önce iyi bir hazırlık geçirmeniz sizi çok kazandıran bir blogger yapabilir.

Google adsense politikları: Başvuru yapmadam önce google program politiklarını iyi okuyun. Bu sizin için çok önemlidir.

İçerikler:  Bloğunuz iyi ve kaliteli bir içeriğe sahip değilse rededilme olasılığı yüksektir. Özgün ve ilgi çekici bir içeriği olan sitenizin şansı yükselir.

İçerik sayısı:Yazdığınız yazılarınız öyle 5 tane yada 10 tane varsa hiç heveslenmeyin yazılarınızı çoğaltmadan başvuru yapmayın.

Yazıların kelime sayısı: Bu bile önemli çok kısa yazılar kimsenin ilgisini çekmez ve google adsensenin ise hiç ilgisisini hiç çekmez yazılarınız en az 300 kelimeyi bulması grekir.

Tasarım: Bloğunuzun tasarımıda burda önemli kullanımı ve okuması kolay olan siteler avantajlı karışık ve hertarafı süslü bir site şansı azdır.

İletişim: Sitenizde iletişim e postası blirtmeniz sizin ve google adsense için doğru bir karar olur. Unutmayın adsense her zaman için okuyucudn yanadır.

Hakkımda sayfası: Hakkımda sayfası sizin kim olduğunuzu ve neler yapabildiğiniz açısından gayet önemlidir.

İçerik kalitesi: Yazılarınız öncelikle özgün olalı konuları güncel olmalı ve sürekli yazılarınızı güncellemelisiniz konuları kumar, pornografi vb olmamalıdır.

Alan adı: Bu alan adı durumu aslında çok önemlidir sebebi ise siteniz internette doğrudan alan adı ile çağrıldığından alan adı .com gibi benzersiz olmalı kısa ve anlaşılır olmalıdır.


Sonuç olarak bütün bunları adsenseye başvurmadan önce akloınızdan çıkarmayın ve uygulayın bütün bir hepsi oturmadan ve ziyaretçi çekmeye başladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.