İnternette gerçek kimliğinizi gizlemek için uymanız gerekenler

İnternette gerçek kimliğinizi gizleyerek işlem yapmanız gezinmeniz olabilir mi?. İnternette gerçek kimliğinizi gizleyerek sörf yapmanız için uymanız gereken bazı kurallar vardır.

Sahte isim kullanarak gezmek isteyen çoğu kullanıcı sahte isim kullanmanın gizlenmek için yeterli olduğunu düşünüyor. Gerçekten öylemi anonim bir isim kullanmak sizi görünmez yapabilr mi? İnternet ortamında gerçekten görünmez bir şekilde interneti kullanmak istiyorsanız aşağıdaki kuralları bir okuyun. İnternet ortamında gerçek kimliğinizi gizleyerek nasıl interneti kullanırsınız.




1- Gerçek kimliğiniz açığa çıktığında tekrar gizlenemezsiniz.

Bazı kullanıcılar bir kez ifşa olduklarında, artık kimliklerinin tamamı ile açık olduğunun farkına varamazlar. Üstelik bu kullanıcılar hiçbir şey olmamış gibi kendilerini yeniden anonim zannetmeye devam ederler. Fakat gerçek şu ki, internetteki hiçbir ayak izi silinmez. Bu nedenle bir kez açığa çıktığınızda bunun geri dönüşü yoktur.


2- Gerçek kimliğini bilen başka biri varsa anonim sayılmazsınız.

Ne kadar güvenilir olursa olsun, eğer gerçek kimliğinizi başka biri ile paylaşırsanız tam anlamı ile anonim sayılmazsınız. Zira iki kişinin bildiği sır, sır değildir.



3- Gerçek kimliğiniz hiçbir yerde görünmemeli.

Çok ücra bir platformda kısa süreliğine gerçek kimliğinizin görünmüş olmasını önemsemeyebilirsiniz. Fakat unutmayın ki internet bir ağdır. Dolayısı ile gerçek kimliğinizi açığa çıkarmak isteyen kişiler, amaçlarına ulaşmak için en ücra köşelere dahi göz atacaklardır.




4- Sahte kimliğinizi gerçek kimliğiniz ile eşleştirmeyin.

Eğer sahte kimliğinizi gerçek kimliğiniz ile eşleştirirseniz, anonimlik söz konusu olamaz. Örneğin anonim hesabınızda gerçek kimliğinizin bulunduğu e-posta adresini kullanmak, kimliğinizi açığa çıkarmak için birebirdir.



5- Eşleştirilmiş iki anonim hesaptan biri deşifre olursa, diğeri de deşifre olur.

Eşleştirilmiş hesaplarınızda gerçekleşen ifşalar, diğer hesaplarınızı da vuracaktır. Örnek olarak anonim hesabınıza bağladığınız anonim e-posta adresine gerçek IP adresiniz ile bağlanmak gösterilebilir.




6- Anonim olmak için gerçek kimliğin ile sessiz kal.

Günümüz yapay zekaları, verileri çok iyi analiz etmekte ve eşleştirmektedir. Bu nedenle gerçek kimliğiniz ile ürettiğiniz her içerik, anonimliğinizi tehlikeye atmaktadır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.