Netflix'te İzlenecek En İyi 7 Bilim Dizisi

 Kimya ve fizikten yaban hayatı dünyasına, Netflix'teki en iyi bilim TV şovları. Büyükler için bu eğitim şovları, evde covid-19 yüzünden evde karantinada kaldığımız şu günlerde izlemek için mükemmel.

Netflix Şu karantina günlerinde evde izleyebileceğimiz en güzel tv platformu üstelik 1 ay izliyorsunuz ve 17 lira 99 kuruş ödüyorsunuz ve binlerce harika dizi şov ve film vede belgeselleri ev rahatlğında izliyorsunuz.


1- Pandemi: 

Çok ürkütücü. Netflix, Ocak 2020'nin sonunda Pandemi: Salgın Nasıl Önlenir?  . Bu altı bölümlük seri günümüzde mutlaka izlenmesi gereken bir konudur.

Pandemi, dünyadaki bir sonraki hızlı bulaşmaya hazır olan bilim insanlarını, doktorları ve aktivistleri takip ettiği için ileri görüşlü görünüyor. Küresel bir virüsün herhangi bir gün vurabileceğine ikna oldular ve arka planda haklı olduklarını biliyoruz. İçlerinden birinin dediği gibi, “Başka bir grip salgını hakkında konuştuğumuzda, bu değil, ne zaman olur?”

Dizi güçlü bir şekilde başlıyor ve ilk iki bölüm ilgi çekici. Biraz uzun ve ilgisiz  gelebilir, ancak son bölüm iyi.

2. Bill Nye Dünyayı Kurtarıyor

Bill Nye “Bilim Adamı” yeni nesil çocukları (ve yetişkinleri) eğlendirmek ve eğitmek için geri döndü. Nye'nin Netflix şovu üç sezon boyunca 25 bölümden oluşuyor. Tropikal bilimsel konuları açıklar, sahte bilimi ortadan kaldırır ve yol boyunca birkaç deney yapar. Laboratuvar deneyleri için en iyi TV dizilerinden biridir.

Aileler için ideal bir şov olsada, Nye önceki gösterisinden daha cesur. Common Sense Media, ev sahibine katılmadığı insanlarda eğlenmeyi ve seks gibi olgun konuları ele aldığından ebeveynlere bu serinin gençler için daha uygun olduğunu bile tavsiye ediyor.

Yine de gençler ve yetişkinler için, bilimsel görüşler ve kamuoyu arasında eğlenceli bir denge kuruyor.

3. Günlük Mucizeler

Etrafınızda ne kadar cam olduğunu fark ettiniz mi? Bir ekran, pencere, mutfak; hatta tüm ofis binaları. Evde daha fazla zaman harcamak bize günlük hayatta kaç tane şey verdiğimizi anlamamızı sağlıyor.

Gündelik Mucizeler, etrafımızdaki harika buluşları, onlarsız yaşamın nasıl olduğunu ve buluşlarının hikayelerini inceliyor. Malzeme bilimcisi Mark Miodownik bir enerji demetidir ve etrafımızdaki dünyaya olan coşkusu bulaşıcıdır. Bu hem büyükler hem de çocuklar için harika bir eğitim şovu yapıyor.

4. Zeka Oyunları

National Geographic kanalına düzenli olarak girmenin tek nedeni Beyin Oyunları'dır.

Zeka Oyunları insan aklının kendisini ve diğerlerini nasıl kandırabildiğini araştırır. Şovun en büyük başarısı, izleyicileri ve izleyicileri nasıl içerdiğidir. Genellikle, devam eden illüzyon veya zihin hilelerine katılmanız istenir. Fen bilgisi öğreten en iyi TV şovlarından biridir.

Sihirin bir kısmı, durumun gerektirdiği gibi  uzmanı oynayan  Jason Silva'dır. Eğer matematiği seviyorsanız, birkaç bölüm sayılarla eğlenir. 

5. Beyaz Tavşan Projesi

 Bu şovda Kari Byron, Tory Belleci ve Grant Imahara (daha önce görmüş olabilirsiniz) bazı vahşi iddiaları test etmek için çılgın deneyler yapıyorlar.

10 bölümlük tek sezon, takımın potansiyel süper güçlerden karmaşık soygunlara ve hırsızlıklara kadar her şeyi test ettiğini görür. Ve evet, kimya TV şovlarının hayranları serin ve çılgın laboratuvar deneylerini dört gözle bekleyebilirler. Ev sahiplerine ısınmak için birkaç bölüm gerekiyor, ancak sonunda WRP çetenin bir parçası olduğunuzu hissettiriyor.

6. 100 İnsan

100 İnsanlar biraz Mythbusters'ın psikolojik versiyonuna benzeyen bir tür yumuşak bilimler TV şovudur. Eğlenceli ve tuhaf seriler 100 isimsiz kişilik bir grup üzerinde deneyler yapar (sadece T-shirt numaralarıyla tanımlanabilir). Fikir, insanların neyi çekici bulduğu, acıya karşı zevk gibi sorulara cevap vermektir.

İlk sezonda sekiz bölüm vardır, bölüm başına yaklaşık üç ila beş deney yapılır. Konuyu ilginç bulduğunuz bölümlerle başlayın. Olaya girdikten sonra, diğerlerinin de tadını çıkarabilirsiniz.

7. Açıklama

Vox televizyonun kısa video açıklamaları YouTube'da viral hale geliyordu. Vox ve Netflix, karmaşık konuları basitleştirmek için bir bilim TV şovu yapmak için birlikte çalıştılar. Her şey zor gerçeklere, mantığa ve bilime dayanır. Bilmeniz gereken şeylerin ve sormaktan çok korktuğunuz şeylerin bir karışımı gibi.

Açıklanan 30 bölümünün her birinde yaklaşık 18 dakika süren yeni bir konuya odaklanıyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.