Twitter ücretli abonelik geliyor

 Twitter uzun zamandır ücretli mi ücretsiz mi olacak tartışmaları yaşanıyordu. Bir çok insan ücretli twitter olasılığın çok az olduğunu idda ediyordu. Twitter geçtiğimiz yıllarda yapılan açıklamalarda gelirlerin artırılması konusunda çalışmaların olduğunu bunların arasında ücretli abonelik gibi bir seçeneklerin arasında olabileceğini belirtiyordu.




Twitter da bu konuda geçtiğimiz günlerde çalışmaların yapıldığını ve gelirlerin artırılmasında ücretli aboneliğin yakın zamanda başlanacağını duyurdu. Twitter'dan yapılan açıklamada "Super follows" adı verilen süper takip projesinin sunumunu yaptı. Süper takip projesinde twitter kullanıcıları belirli bir ücret karşılığında içerik oluşturacaklar ve oluşturdukları içeriklere yine diğer twitter kullanıcıları belirli ücret karşılığında erişebilecekler bunun sonucunda twitter belirli bir komisyon alacak.

Twitter bu özelliğini ne zaman sunacağını ve belirlediği komisyonu açıklamadı. Bir çeşit Patreon platformuna benzeyen bu sistem tutar mı bilinmez ancak her proje nin müşterisi olduğu varsayılısa günlük kullanıcı sayısı 200 milyona yaklaşan twitter artık yeni para kazanma projelerine devam edecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.