İzlenmesi gereken en iyi youtube kanalları

Youtube dünyanın en çok izlenen video sitesidir. İçinde eğitim videolarından tutundan eğlence videolarına kadar yararlanacağımız bir izleme sitesidir.

Youtube 15 şubat 2005 yılında 3 eski paypal çalışanı tarafından kurulmuş ve bir sene sonra 2006 yılında Google tarafından Bir milyar altıyüzelli milyon dolara satın alınmıştır. Youtube üzerindeki videolar içerikler genelde şahıslar tarafından yüklenmektedir ama bir kısmıda şirketler tarafından yükleniyor.





Youtube son yıllarda en çok para kazandıran video kanalı olmakta özgün ve bir şeyler öğreten youtube kanalları daha çok gelir elde etmektedir. Türkçe pek fazla eğitici öğretici ve ilginç kanallara çok rastlamayız Türkçe kanalların pek çoğu birbirlerini taklit ettiklerinden hep tekrarlar izlersiniz. Türkçe kanalların pek çoğunun formatı küçük çocukların çektiği videolardan oluşmakta çocuklar doğaçlamada en iyileridir. Bu kanalların  en ünlüsü ise "Oyuncak Avı " isimli Öykü ve oyuncaklarını anlatan ve 14 milyondan fazla takipçisi olan, izlenme rakamları ise 2 milyara yaklaşan bir çocuk kanalıdır. Çocuk kanalı dediğimize bakmayın bu kanal bir çok  ünlü ismin kanallarını geride bıraktı.

Youtube'nin yabancı kanallarındaki çeşitliliği,  kalite farkı Türkçe kanallara göre bir çok alternatiflerin bulunması Yabancı kanalları ön plana çıkartıyor. Yabancı kanalların dili haliyle bize yabancı o zaman ne yaparızda bunları izleyebiliriz Youtube bunada bir çare buldu videoların altyazı seçenekleri mevcut buradan yabancı dili türkçeye çevirebiliyorsunuz   ve rahatca seyredebilirsiniz.
Youtubenin en eğitici işe yarayan videolara sıra geldi sizler için derlediğimiz bu kanallara bir göz atın.


En eğitici ve izlenmesi gereken youtube kanalları

EĞİTİM KANALLARI

-The King Random:Bir çok el becerisini eğlenceli bir şekilde öğreten kanalın şu anda 13 milyona yakın abonesi bulunmakta.

-National Geographic: 15 Milyona yakın abonesi bulunmakta olan Eğitici videoların bulunduğu bir belgesel kanalı kalitesi adından da anlaşılıyor.

-Crashcourse: Bu kanaldaiki kardeşin edebiyat tarih ve biyoloji üzerine çektiği eğitici videolar var. abone sayısı yaklaşık 11 milyon abonesi bulunmakta.

-TED- ed: video kanalı çeşitli animasyonlarla çeşitli konularda eğitici videoların olduğu yaklaşık 12 milyona yakın abonesi olan eğitici bir youtube kanalı.

-Alltime10s:Bu kanalda en iyi 10 listelerinin hazırlanıp videolaştırıldığı bir youtube kanalı elinizin altında bulunsun. kanalın şu anda 6 milyona yakın abonesi bulunmakta.





YEMEK KANALLARI

-Tasty: Yabancı bir yemek kanalı youtubedeki yemek kanallarından bizler yabancı  değilde daha çok türk yemek kanallarını tercih ederiz nedeni ise ağız tadı biz Türklerin diğerlerinden farkı. Listenin ilk sırasına aldığımız kanal abone sayısıyla bir numara yaklaşık 20 milyona yakın abone sayısı var belki ilginizi çeker.

-Refikanın mutfagı: Yaklaşık 2 milyona yakın abonesiyle Türkiyede yemek denilince ilk akla gelenlerden refikanın mutfagı televizyon kanallarındada yemek tariflwri veren kanal en populer yemek kanallarından.

-İdil yazar: Pratik yemek tarifleriyle mutfakta pratik ipuçlarıyla karşınızda İdil yazar yaklaşık olarak bir milyona yakın abonesi var.

-Kevserin mutfagı: Sizin için değişik bir alternatif olabilecek yemek kanalı.

-Irem Guzey: Sadece yemek tarifi olmayan eğlenceli bir kanal arıyorsanız bu kanalı tercih 
edebilirsiniz.




FİTNESS VE EGZERSİZ KANALLARI

-FitnessBlender: Egzersiz yapanlar ve vucut çalıştıranlar için bu kanal işinize yarayabilir.

-Blogilates:Yaklaşık olarak 5 milyon abonesi olan kanal bir diğer egzersiz alternatifiniz olabilir.

-Yoga With Adriene: Egzersiz ve yoga arıyorsanız işte burada yaklaşık olarak 8 milyona yakın abonesi bulunmaktadır.

-Genc ve fit: İşte krşınızda türkçe bir egzersiz ve fit kalma youtube kanalı egzersiz salonuna gitmeden evde yapabileceğiniz bu hareketlerle egzersiz yaparak fit bir vucuda sahip olabilirsiniz.Kanalın yaklaşık olarak 200 bini aşan abonesi bulunmakta.

-The fitness Marshall: Son olarak 3 milyona yakın abone sayısıyla egzersiz kanalı.


OYUN KANALLARI

-Vegetta777: Oyun oynamak internet icad edildi edileli bir çok insanın tutkusu haline geldi daha sonraları para kazanmak cazip hline geldi hem zevkine oyun oynuyorsun hemde oynayarak para kazanıyorsun işte bunları yapan bir oyuncu Vegetta777 işte tamda bunu yapıyor 30 milyondan fazla abonesiyle hem karkterleri anlatıyor hemde oynuyor.

-Jacksepticeye: En eğlenceli oyun videoları burada yaklaşık 25 milyon abonesyle eğlenceli oyun videoları.

-VanossGaming:Bir eğlenceli oyun kanalı daha 26 milyona yakın abonesi bulunuyor.

-FGTeeV: Değişik bir oyun kanalı burada tek bir kişi yok ailecek bu işi yapıyorlar. Yaklaşık olarak 15 milyon abonesi bulunmakta.

-SteveTheGamer55: Bu oyun kanalı daha çok araba oyunlarıyla kanalda videolar paylaşmakta. Yaklaşık olarak 3 milyon abonesi var.

YOUTUBERLAR

-Enes Batur: Eğlenceli videolar paylaşan enes batur yaklaşık olarak 14 milyon abonesi bulunmakta daha çok eglenceli komik videolar paylaşmakta

-Orkun Işıtmak:Yine eğlenceli kendine has komik videolar çeken bu youtuberin yaklaşık olarak şu anda 8 milyon abonesi bulunmakta.

-PewDiePie: Dünyanın şu anda en çok abonesi bulunan youtuberi. Bu listede olmazsa olmazı PewDiePie eğlenceli videoların en güzelleri abone sayısı şu anda tam olarak 106 milyon

-Holasoygerman:Şilili olan youtuber aynı zamanda şarkıda söylüyor. Çeşitli videoları olan Holasoygerman Video oyunları videoları çekmekte aynı zamanda komik ve eğlenceli videolar üretmekte abone sayısı ise şu anda yaklaşık 42 milyon.

-Yuya: Bütün bu erkek youtuberların yanında bir tanede bayan youtuber koyalım aslnda erkek youtuber kadar kadın youtuber sayısıda bir hayli fazla öne çıkanlardan Yuya bir güzellik makyaj gibi videolar paylaşmakta abone sayısı ise 25 milyon civarı.

FİLM KANALLARI


-Movieclips:En güzel iyi filmlerin en özel anlarını fragmanlarını videolarda yayınlayan bir kanaldır. Abone sayısı 43 milyon civarı.

-Screen Rant:Youtubede en hızlı büyüyen film kanallarından bir tanesi Vizyondaki film bilglerini ayrıntılarını yayınlayan videolar yayınlanmakta abone sayısı ise yaklaşık olarak 8 milyon.

-CineFix: Bu kanalda hem filmler hakkında kısa bilgiler veriyor hemde filmleri izleyebiliyorsunuz. Abone sayısı ise 4 milyona yaklaşmakta.

-FilmGob: Bu kanalda yine diğer film kanalları gibi fragmanlara ve eleştirilere yer verilmiş abone sayısı 27 milyon abonesi bulunmakta.

-The Take:Burada en sevilen filmler şovlar hakkında sizlere kısa kısa bilgiler veriliyor filmlerdeki gizemler dizilerdeki karmaşıklıklar hakkında bilgiler verilmekte 1 milyondan fazla abonesi bulunuyor.








Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.