Google sizin hakkınızda neleri biliyor?

Google sizin hakkınızda neleri biliyor. Google internetin en büyük tarayıcısı ve aynı zamanda google giren herkesin sırrını bileni.

Hiç düşündünüz mü google sizin neyinizi biliyor. Sizin hakkınızda neleri bildiğini gösteren bağlantılar. 



1. Google'ın sizin hakkınızda ne düşündüğünü öğrenin
İlgili reklamları sunmak için, Google sizinle ilgili verileri toplar ve bir profil oluşturur. Google'ın burada oluşturduğu  bilgileri burada kontrol edebilir ve inceleyebilirsiniz:

http://www.google.com/settings/ads/

Google’ın Google Analytics adlı bir aracı da vardır. Bu, yayıncıların web sitelerinde hangi sayfaları görüntülediğini, kaç kez ziyaret ettiğinizi, ne kadar kaldığınızı vb. Görmelerine yardımcı olur. Bu tür bir toplanacak veriler için bağlantı: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

2. Konum geçmişinizi öğrenin
Android kullanıyorsanız, mobil cihazınız konumunuzu Google'a gönderiyor olabilirsiniz. Tüm konum geçmişinizi burada görebilirsiniz:

https://maps.google.com/locationhistory




3. Tüm Google Arama geçmişinizi öğrenin
Google, yaptığınız her  aramayı kaydeder. Bunun üzerine, tıkladığınız  Google reklamını kaydeder. Bu durumu Google web geçmişi kontrollerinde kullanıyor:

https://www.google.com/history/


4. Google'dan aylık güvenlik ve gizlilik raporu alın
Google, kullandığınız tüm Google hizmetlerini size bildiren bir Hesap etkinliği sayfasında sunar. e-postanıza gönderilecek aylık raporu ile etkinleştirebilirsiniz:

https://www.google.com/settings/dashboard
5. Google verilerinize erişen tüm uygulamaları ve uzantıları öğrenin.
Hesap etkinliği sayfası, verilerinize  erişime sahip tüm uygulamaların bir listesini de sunar. Uygulamaya verilen izinlerin tümünü görebilir ve verilerinize erişimi iptal edebilirsiniz:   https://security.google.com/settings/security/permissions

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.