Bot nedir ne işe yarar

Bilgisayar dünyası bu tür kavramlarla doludur. Bu yazıda bot nedir bot ne işe yarar onu anlatmaya çalışacağız.

Bot terimi ingilizce robot kelimesinden türemiştir. Bot internet üzerinde belli görevleri otomatik olarak yerine getiren programlanmış yazılımlara denir. Bir insanın normalde belli bir zaman harcamasına gerektirecek sürekli tekrarlanması gereken görevleri insanların yerine botlar yerine getirir.



Bot ne çeşit bot vardır?

Botların oldukça çeşitli kullanım alanları mevcut örnek verirsek google web sitlerini bu botlar sayesinde kontrol ederek konuya uygun sonuçları bularak bizim önümüze getirmektedir. Bunun gibi bir çok görev alanı olan botlar eğer birbirlerine komut verirlerse işte onlar tehlikeli botlar diyebiliriz örneğin spamlar bbu tür botlar kötü amaçlı yazılımlardır. Bir örnek daha verirsek online oyunlarda çok oyunculu bir oyun oynuyorsak burada tekrarlanan görevlerde bize yardımcı olmaktadırlar.

Son zamanlarda sohbet botları çıkmaya başladı bir insan gibi davranan insanlara sordukları sorulara cevap veren chatbot lar tasarlanmaya başlandı. Çok çeşitli kullanım amaçları olan botlar son yıllarda örneğin bir hava durumu bir mağazada aradığınız bir ürün bunun gibi ve buna benzer çeşitli sorularınıza online cevap verebilen botlar kullanılmaya başlandı. Uzmanlar artık çağımızda bu tür botlar yaygınlaşacağını bu durum bizim yararımıza olacağını belirtiyorlar.

Amerikada messenger kullanıcıları yazışmayla Uber üzerinden bulundukları yere araç çağırabiliyorlar. Hani Türkiyede taksicilerin öfkesini üzerine çeken rahat ve özel araç gibi çalışan Uber işte bu bt sayesinde karşınızda hç insan yokken sadece bot kullanılarak oluşturulan mesajlaşmayla bulunduğunuz noktaya araç çağırabiliyorsunuz.

Bu durumda kısaca botlar şimdi ve gelecekte insanların bilgisayarda en büyük yardımcıları olacaktır. Önemli olan bu durumu iyi bir şekilde kullanmak her şeyde olduğu gibi botlardada iyi ve kötü bot olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.