Bilgisayarınızda virüs olduğunun 7 işareti

Bilgisayarınızı yeni aldınız yada bilgisayarınızda olağanüstü şeyler oluyor hemen şüphelenmelisiniz virüs olabilir bilgisayar korsanları bilgisayarınızı ele geçirmiş virüs yüklemiş olabilirler. Bilgisayarınızda virüs olduğunu çoğu zaman anlayamayız bu yüzden bilgisayarda bulunan gizli bilgilerimiz ve yaptığımız tüm şeyleri kötü niyetli kişilerin ellerine geçer.






Bilgisayarda virüs olduğunu nasıl anlarız

1-Bilgisayarınızın pili birdenbire çok hızlı bir şekilde boşalıyorsa bunun anlamı arkada çalışan bir kötü amaçlı yazılımdan kaynaklı olabilir.

2-Bilgisayar korsanları bazı programlarınızı kullanabilir programlarınız aniden çöküyorsa şüphelenin ve virüs olabildiğini aklınızdan çıkarmayın.

3-Bilgisayarınızı yeni aldınız ve bazı yasal programlar yüklediniz bu programlarda gizlenen virüsler var ancak bilgisayar oldukça yavaş çalışıyorsa bu bir kötü yazılım sebebinden olabilir .

4-Kameranızın ışığı aniden yanıyorsa biri sizi izliyor olabilir. Ses kaydı yapabilir resim çekebilir aman dikkat edin. Mikrofonuzu ve kameranizi gerektiğinde açık tutun. Diğer zamanlarda kapatın.

5-Bilmediğiniz bir bağlantıya tıkladınız ancak hemen çıktınız ve başka bir sayfaya geçtiğinizde bu seferde popup reklamlar çıkmaya başladı buda bir virüs sebebi olabilir bu yüzden bilmediğiniz bağlantıya tıklamayın.

6-Arada bir bilgisayarda geçmişinize bir bakın girmediğiniz sayfaları görürseniz bunun bir kötü niyetli birilerinin verilerinizi çalmaya çalıştığını anlayabilirsiniz.

7- Yüklemeye çalıştığınız programlara bakın bunların yanında istenmeyen dosyalarda inebilir. buda verilerinizin kaybolması anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.