İstanbul Kırmızısı Filmi konusu

İstanbul kırmızısı filmi ünlü yönetmen türk asıllı italyan Ferzan Özpetek'in ilk türk filmi çekimleri İstanbulda yapılan filmin başrollerinde Halit Ergenç, Tuba büyüküstün, Nejat işler ve Mehmet Günsur paylaşmakta.




İstanbul kırmızısı filmin konusu

Orhan şahin eski bir yazardır. İngiltereye yerleşmiş ama bu ingiltereye gitmesinin bir nedeni İstanbuldaki travmatik bir yaşantısıdır. Orhan şahin 20 yıldır İngilterede yaşamaktadır. Bir yönetmen olan Deniz soysal İstanbulda bir yalıda yaşamaktadır. Deniz soysal konusu yaşamını çocukluğunu olayları ve arkadaşlarını anlatan bir kitap yazmaktadır. Yazdığı bu kitabın editörlüğünü Orhan şahinin yapmasını ister ve kendisini istanbula davet eder. Davet ettiken sonra buluşurlar ancak ertesi günü Deniz kaybolur. Bu durum gizli bir soruşturma açılmasına neden olur acaba Deniz nasıl ve niçin kayboldu yazdığı kitap ne olacak.




İstanbul kırmızısı Ferzan Özpetek'in işk kitabının adı ve bu filmi kitabından uyarlanmış. Film 2017 yılının mart ayında İtalyada sinemalarda gösterimeye başlanmıştır. Bir gün sonrada yani 3 martda İstanbul sinemelarında gösterime girmiştir. Filmin hazırlık süresi tam olarak üç yıl kadar sürmüştür. Ödül olarakda yardımcı kadın oyuncu Zerrin Tekindor'a Sinema yazarları derneği tarafından yardımcı kadın oyuncu ödül verilmştir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.