Kumaş maskeleri nasıl temizlemeliyim?

Coronavirüsten korunmak için uzmanların en çok önerdiği korunma maske takmak. Bir çok uzman sosyal mesafe ve maske takmanın coronavirüsten korunmak için yeterli olduğunu söylüyorlar. Maske artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Uzmanlar maskeyi önerdiğinden beri ınstagram ve diğer sosyal medya hesaplarımızda bir sürü bez maske popüler aksesuar haline geldi.



Bazı modacılar ise bunu bir para kazanma aracı haline getirdiler ve modaya uygun bez maskeler üretip satmaya başladılar. Hiç düşündünüzmü bu bez maskeler nasıl temizlenmeli hijyeni nasıl sağlamalıyız. Bez maskeleri nasıl temizlemeliyiz sorusu bu zamanda süreki sorulmaya başlandı. Bez maskeler tek kullanımlık olmadıkları için haliyle hijyen sağlamak zor oluyor.




Bez maskeleri her taktığınızda temiz olmalıdır bunun için uzmanlar bazı önerilerde bulunyorlar bunlar:

Bez maske alırken sadece tek bir tane almayın en az değiştirebileceğiniz kadar satın alın çünkü bir kez kullandığınız maskeyi yıkamanız gerekmekte bunun yerine diğer temiz maskeyi kullanabilirsiniz.

Yüz maskenizi siz hastalığa yakalandıktan sonrada iyileştikten sonrada takmanzı öneriyor uzmanlar.

Maskeyi çamaşır makinesine atmadan önce eldiven giyerek bunu yapın.

Maskeyi diğer çamaşırlarla yıkayabilirsiniz.

Kirli Maskeleri sallamayın.

Kirli maskeleri çok sıcak bir derecede yıkamanız öneriliyor.



Makeyi almadan önce yüzünüze rahat bir şekilde uyumlu olmsı gerekiyor rahatsız edici bez maske almanız sizin yüzünüüzü rahatsız edebilir.Kaşıntı vs. 

Bez maskelerde uzmanların dediklerine göre sizi koruyabilir ancak bez maskeler tek kullanımlık olmadıkları için birden fazla bez maske edinmeniz ve onları kullandıktan hemen sonra yüksek derecede çamaşır makinesinde yıkamanız öneriliyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.